Ova veb prezentacija koristi kolačiće. Ako nastavite sa pretraživanjem veb prezentacije onda se slažete da koristite naše kolačiće, a takođe možete upravljati svojim preferencijama.
Saznajte više.
close

Profili izvršnih direktora

Chairman, BenQ Corporation

K.Y. Lee

K.Y. Lee
K.Y. Lee je direktor korporacije BenQ, vodeće svetske humane tehnologije i provajder rešenja posvećenih podizanju i obogaćivanju života potrošača u oblastima koje su danas važne za većinu ljudi, a to su stil života, poslovanje, zdravstvo i obrazovanje. Njegova strateška vizija, razmišljanje orijentisano na budućnost i odlučnost su vodili korporaciju BenQ i brend BenQ, kao i grupu BenQ u celini, kroz razvojne tranzicije i ekspanziju koja je dovela do transformacije korporativne vizije , „Donošenje uživanja i kvaliteta u život“ i rađanja novog brenda filozofije „Zato što je važno“. Sa nadom da svetu pruži sredstva za bolji život, veću efikasnost, veću svest o zdravlju i unapređenje učenja, Lee je preduzeo velike korake da podstakne razvoj u svetu, a uspeh koji je postigao dobio je odlične ocene stručnjaka iz ovih industrija i pohvale potrošača – i nastaviće da radi tako vodeći BenQ u budućnost.

Nakon početka svoje karijere u grupi Acer, Lee je brzo napredovao na svom putu kroz brojne pozicije u proizvodnji, marketingu, prodaji i strateškom planiranju da bi na kraju došao na položaj potpredsednika korporacije Acer Inc.

Godine 1991., Lee je prešao na poziciju predsednika kompanije Acer Peripherals, a već 2000-te je kompanija Acer Pheripherals promenila naziv u Acer Communications and Multimedia (ACM), što je odražavalo Lee-ovu viziju strateške tranzicije tako da je kompanija koja proizvodi periferijske uređaje transformisana u moćnu kompaniju koja se bavi komunikacijama, optikom i multimedijama. Tokom 2001. godine, ACM je prihvatio naziv BenQ koji bolje odražava njhov fokus na „Donošenje uživanja i kvaliteta u život“ i integrisanje tehnologija za moderne digitalne stilove života. BenQ je 2005. godine stekao akumulirani uvid u industriju da bi još više učvrstio svoje 3C prednosti i snagu brenda u nadi da plasira brend BenQ na svetsko tržište. 

Pod Lee-ovim vođstvom, poslovna strategija vertikalne integracije je bila ključna za brzi rast i ekspanziju brenda BenQ. Pod Lee-ovim budnim okom, BenQ je doživeo i ekspanziju širom grupe BenQ: matična kuća od preko 20 milijardi dolara, koja se sastoji od preko 15 nezavisnih kompanija u preko 30 zemalja u raznim industrijama sa ukupnom radnom snagom od preko 100.000 radnika.  Svaki član grupe je potvrđeni lider u svojoj oblasti doprinoseći ogromnim resursima grupe BenQ kroz ulaganja u istraživanje i razvoj i razne strateške prednosti. Povećanjem vertikalne specijalizacije svake kompanije iz grupe radi kreiranja potrebnog asortimana na horizontalnim tržištima, BenQ grupa kontroliše veoma efikasan lanac vrednosti sa nenadmašnom sposobnošću da isporuči kritične komponente i rešenja svetske klase za sledeće industrije: TFT-LCD, zelena energija, retka hemijska sredstva i napredni materijali, osvetljenje, IC dizajn, precizne komponente, integracija sistema, poslovanje sa brendovima i usluge. Ova grupa je posvećena profitabilnim i održivim preduzećima koja dele njenu dugoročnu viziju donošenja uživanja i kvaliteta u život i njene filozofije brenda „Zato što je važno“.

Kompanije grupe BenQ su:  BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (world’s top manufacturer of large-size TFT-LCD panels), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. i Raydium Semiconductor Corp.

U slobodno vreme, Lee voli da čita i deli svoje interesovanje i strast za istorijom. On takođe uživa u brojnim aktivnostima na otvorenom, uključujući pešačenje i planinarenje. Rukovodeći svojim primerom, Lee daje preporuke za BenQ-ov interni klub čitalaca i predvodi godišnju BenQ-ovu olimpijadu, kao i godišnji pohod direktora na planinu Jušan (visine 3992 metara) u južnom Tajvanu.

Lee ima diplomu inženjera elektrotehnike sa Nacionalnog univerziteta Tajvan i MBA diplomu sa Međunarodnog instituta za razvoj menadžmenta (IMD), Lozana, Švajcarska.

Trenutno je na sledećim položajima:
  • Predsednik AU Optronics Corporation

  • Predsednik BenQ Corporation

  • Predsednik Qisda Corporation


Ostala dostignuća:
  • 1987 - Nagrada za izuzetnog direktora za Tajvan koju dodeljuje vlada Republike Kine

  • 1994 - Prva nagrada koju dodeljuje Business Weekly Tajvan

  • 2000 - Izabran kao jedan od vodećih izvršnih direktora u Tajvanu od strane Business NEXT

  • 2001 - Izabran kao tehnološki lider u Tajvanu od strane Global Views

  • 2003- DATO nagrada koju dodeljuje vlada Malezije

Predsednik i izvršni direktor korporacije BenQ

Conway Lee

Generalni direktor centra za tehnologiju BenQ proizvoda

Peter Y.F. Huang

Predsednik, BenQ Amerika

Lars Yoder

Predsednik, BenQ Azija-Pacifik

Jeffrey Liang

Predsednik, BenQ  Kina

Michael Tseng

Predsednik, BenQ Evropa

Pete Wang

Predsednik, BenQ Latinska Amerika

Israel Bedolla